Ahad, 8 Julai 2012

Our Leader


Assalamualaikum. Haaa kalau korang nak tau ni laa dia bos kteorang, Afiq Shakirin atau Mat Pik. Beliau ni sangat baik orangnya. Hahaha. Dia ni anak jati Kelantan dan merupakan peminat fanatik TRW dan Arsenal.

Mula-mula aku kenal dia dulu takde laa rapat sangat. Tapi bile naik part 2 pastu dapat plak bilik sebelah2 kteorang jadi makin rapat. Pegi kelas same-same, g makan same-same n yg paling penting smoking same-same ! Hahaha. Tapi bukan sebab tuu aku bagi gelaran bos kt dia. Tapi sebab leadership dia yg buat kan aku respect kt dia. Ape yg dia cakap memang budak-budak ni ikut terutama skali si Olie tuu. Mamat tuu mmg pengikut setia si Mat Pik ni. Dari part 1 sampai sekarang duk follow dia. Hehe. Tak kisah laa bnde baik ke buruk ke dia ikut je bontot Mat Pik ni. Kah3. Kalau boleh aku nak bg gelaran born-leader kt Mat Pik ni sebab kebolehan dia memimpin. Korang plan laa ape-ape pun tapi kalau xde restu daripada mamat ni memang tak jalan laa plan korang. Haha. Satu lagi apa yg dia cakap kadang-kadang nampak x logik tapi kalau difikirkan memang betul ape yg dia cakap sbb tu laa budak-budak ni termasuk aku skali slalu ikut ape yg dia cakap. Hehehe.

Mat Pik ni suke melawak ngn kteorang n classmate kteorang. Melawak x kire tempat, dlam kelas ke kt kedai ke ade je lawak bodoh dia tu. Selalunye Olie laa yg jadi mangsa, kalau perempuan pulak Saidah. Hehe. Ape-ape yg kuar daripada mulut mamat ni memang wt kteorang geli hati. Hahaha. Seronok owww dapat kawan mcm ni. Sbb tuu ramai yg suke dia, lecturer kteorang pun ramai yg suke kt mamat ni. Klu korang nak tau dia ni memang peramah dan mudah nak senyum kt org. Susah laa nak nmpak dia tension kecuali kalau time tu ade assignment yg nak kene disiapkan. Time tuu korang tengok laa muke dia cmne. Nak senyum pun taknak ! Haha. Time lecturer kteorang membebel kt depan tuu pun dia boleh lagi main-main last2 kne sound terus diam. Kah3.

Lagi satu Mat Pik ni masih single lagi. Sape2 yg berkenan nak 'couple' ngn dia boleh laa bgtau kt aku. Hehe. Tapi baru-baru ni aku ade dapat berita sedih daripada mamat ni. Dia kte dia nak quit UiTM, WTF ! Dah sampai part 5 gile. Ade satu sem je lagi. Aku mmg susah nak terima keputusan dia tapi tu harapan ayah dia kan nak buat cmne. Tapi tak kisah laa sebab there is only one Mat Pik, the born-leader. :)

Kepada Mat Pik, klu mu bace mnde hok aku tulis ni aku arap mu xkan lupe kt aku nge sek2 ni. Payoh dh nk jupe lepas ni pik. Aku wt bnde ni pun sbb aku rindu ke sek2 ni. Huhu. Ni laa serba sedikit yg aku tau pasal Mat Pik. Kalau aku ade terkasar bahasa aku mtak maaf banyak2. To be continue. Assalamualaikum.

1 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam